Dieetjoogid võivad vööümbermõõtu hoopiski suurendada

PM Tervis
Copy
Dieetlimonaadide tarbimine võib hoopis kaalu tõsta.
Dieetlimonaadide tarbimine võib hoopis kaalu tõsta. Foto: Shutterstock

Dieetjooke reklaamitakse suhkru- ja kaloririkkamatest jookidest tervislikuma alternatiivina. Seetõttu võivad need olla atraktiivsemad kaalu kaotada soovivatele inimestele. Aastatepikkused uuringud viitavad aga, et dieetjoogid ei ole nii taljesõbralikud nagu arvata võidakse, vahendab Healthline.

Dieetjookides puudub toiteväärtus ning kunstlikult magustatud väheste kaloritega joogid võivad tervist hoopis mitmetel viisidel kahjustada. Dieetjookide tarbimist on seostatud suurenenud krooniliste haiguste välja arenemisega, sealhulgas metaboolse sündroomiga, mis suurendab südamehaiguse ja diabeedi riski. Lisaks on see seotud kõhurasva ja kõrge veresuhkru tasemega, mis mõlemad on metaboolse sündroomis sümptomid.

749 täiskasvanuga tehtud uuringus leiti, et igapäevaste dieetlimonaadide tarbijate vöökoha ümbermõõt oli kümne aasta jooksul neli korda mittetarvitajatest suurem. Kunstlikult magustatud jookide tarbimist seostatakse ülekaalu ja rasvumisega, see võib suurendada diabeedi välja kujunemise riski ja kahjustada vaimset tervist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles