Haigus ei küsi ametit – USAs esimene nakatunu kuberneride seas

PM Tervis
Copy
Oklahoma kuberner Kevin Stitt kuberneride ümarlaual Valges Majas 18. juunil 2020.a. Kohtumise teema: majanduse aktiveerimine piirangute vähendamise ja äride taasavamisega.
Oklahoma kuberner Kevin Stitt kuberneride ümarlaual Valges Majas 18. juunil 2020.a. Kohtumise teema: majanduse aktiveerimine piirangute vähendamise ja äride taasavamisega. Foto: Chris Kleponis/CNP/AdMedi/SIPA/Scanpix

Oklahoma kuberner Kevin Stitt, kes on aktiivselt pooldanud riigis piirangute vähendamist ja majandusele tõusuvõimaluse andmist, sai kolmapäeval positiivse koroonaviirustesti tulemuse. Ta on teadaolevalt esimene nakatunud USA kuberner, vahendab CNN.

Viirusnakkusesse haigestunute arv on Oklahomas tõusuteel. Samas ütles vabariiklasest kuberner Stitt, et tema enda nakatumine ei ole muutnud tema suhtumist viirusesse. Kuberner on olnud aktiivselt vastu osariigiülese maskikandmise kohustuse väljakuulutamisele ning sama arvamuse kuulutamist jätkas ta ka kolmapäeval, kui ta andis avalikkusele teada enda nakatumisest.

«Arvatavasti on mu telefon teiste kuberneride sõnumitest juba punane,» ütles ta pressikonverentsil. «Olin üsna šokeeritud mõttest, et olin esimene kuberneridest, kelle see viirus kätte sai.» Stitti sõnul tunneb ta ennast üsna hästi, vaid siit ja sealt veidi valutab. Ta jätkab töötamist kodust ning eraldab ennast ka ülejäänud pereliikmetest, kelle testitulemused olid negatiivsed.

Stitt pani kaaskodanikele südamele, et kui enesetunne on halb, siis tuleb test teha. Kuigi kuberner ei kiirusta maskikandmise seadust kehtestama, tuletab ta siiski meelde, et kõik peavad võtma viirust tõsiselt ja andma oma panuse viiruse leviku takistamisele. Selle kõige valguses rõhutas kuberner, et ei tagane ühestki plaanist, mis on seotud Oklahomas asutuste ja äride taasavamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles