Koroonahaiged vajavad kiiremas korras taastusravikeskuseid (1)

PM Tervis
Copy
Füsioterapeudid endisesse sõjaväehaiglasse rajatud taastusravikeskuses Headley Courtis Suurbritannias. Toetavat ravi saavad Covid-19 põdenud inimesed, kes ei vaja aktiivset haiglaravi, kuid ei tule haigusest taastumisega ise toime.
Füsioterapeudid endisesse sõjaväehaiglasse rajatud taastusravikeskuses Headley Courtis Suurbritannias. Toetavat ravi saavad Covid-19 põdenud inimesed, kes ei vaja aktiivset haiglaravi, kuid ei tule haigusest taastumisega ise toime. Foto: Victoria Jones/PA/Scanpix

Suures osas Euroopast on kevadine koroonaviirusesse nakatumise esimene laine möödas ning hetkel ei ähvarda haiglaid ägedate juhtumite suure arvukusega kaasnenud voodikohtade puudus. Seevastu leidub tuhandeid inimesi, keda vaevavad endiselt hingamisraskused ja kurnav väsimus ning kes vajavad haigusest taastumiseks toetavat ravi ja hooldust.

Suurbritannias on sotsiaalmeedias tekkinud pikaajaliste Covid-19 põdejate kogukond, kes üritab mõista endiselt palju teadmatust tekitavaid haigussümptomeid ning leida abi viirusnakkusest tingitud pikalevenivate järelnähtudega toimetulekuks. Samal ajal otsivad koronaviiruse pandeemia ajal kõige rängemalt kannatanud Itaalia ja Suurbritannia terviseametid võimalusi pakkuda rehabilitatsiooniteenuseid Covid-19 haigusest taastujatele, kes aktiivset haiglaravi enam ei vaja, kuid ei suuda argiellu naasta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles