Viroloogid mures: mis saab siis, kui Covid-19 kohtub gripiga

PM Tervis
Copy
Meditsiinipersonal koroonaviiruse uue puhangu ajal Iisraeli suurima haigla, Tel Avivi lähedal asuva Sheba Meditsiinikeskuse intensiivraviosakonnas. 19. juuli 2020.a.
Meditsiinipersonal koroonaviiruse uue puhangu ajal Iisraeli suurima haigla, Tel Avivi lähedal asuva Sheba Meditsiinikeskuse intensiivraviosakonnas. 19. juuli 2020.a. Foto: Heidi Levine/SIPA / Scanpix

Hetkel ei ole teada, kuidas reageerib Covid-19 hooajaliste viirustega kokku puutudes. Kohtumine võib pandeemia ulatust vähendada või suurendada – seega peetakse läheneval sügishooajal gripiviiruse vastast vaktsineerimist väga oluliseks. 

Optimistidel oli suve saabudes suur lootus, et koroonaviirus ei talu suvesoojust. Ajaga on need lootused siiski tuhmunud – viirus tõstis juulikuu alguses pead kõrvetava päikese all Iraanis ning ei ole näidanud mingit tagasi tõmbumise märki troopilises Singapuris. Sügiseni jääb õhku suur küsimus – mis juhtub koroonaviirusega Euroopa põhjaosas siis, kui maad võtab jahe ja niiske sügis koos tilkuvate ninade ja aevastustega ning milliseks kulgeb gripihooaeg koroonapandeemia foonil. Viroloogid püüavad olukorda selgust tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles