Värska kuurortravikeskus avab renoveeritud hotelli 40. sünnipäeval

PM Tervis
Copy
Värska kuurortravikeskus.
Värska kuurortravikeskus. Foto: Värska kuurortravikeskus

24. juulil avab Värska kuurortravikeskus pidulikult renoveeritud hotelli A-osa ning tähistab ühtlasi 40 aasta möödumist esimest külaliste vastuvõtmisest kuurortravile. Tegu on Kagu-Eesti suurima turismiinvesteeringuga aastate jooksul.

1,5 miljonit eurot maksma läinud projektist moodustas ehitus ligikaudu 1,2 miljonit eurot ning uuendatud hotelli sisustus 300 tuhat eurot. Hotelli A-osa renoveerimine kestis viis kuud, mille käigus valmis 66 uut tuba - nende seas kaks juuniorsviiti, kaheksa peretuba uksega eraldatud paaristubadena, uus laste mängutuba ja muusikateraapia kabinet. Teeninduse parandamiseks ehitati välja ka uued pesulaod ning paigaldati hoone kuuekordsesse ossa uus lift. Samuti on renoveerimise käigus uuendatud kõik selle hoone osa tehnovõrgud ning täiendavalt lisatud  jahutussüsteem. 

«Seda päeva saab pidada Värska kuurortravi 40-aastases ajaloos oluliseks teetähiseks ning täna on meie majutusteenuse taristu Eestis tipptasemel,» sõnas Värska kuurortravikeskuse juhataja Vello Saar.

Ehituse peatöövõtjaks oli Mapri Ehitus, sisekujunduse projekti koostas OÜ Eluviis sisearhitekt Ulvi Lõhmus ning rahastajana tuli appi LHV Pank. 

«Värska sanatooriumist peavad lugu nii välismaalased kui ka Eesti inimesed. Mapri Ehitus andis oma panuse sanatooriumi uuendamisse. Usun, et see annab korraliku tõuke Värska populaarsuse kasvule just meie siseturistide seas, kes sel aastal siia tee leiavad,» sõnas Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Värska sanatooriumi kompleksi projekteerisid üle 40 aasta tagasi toonased noored arhitektid Ülevi Eljand ja Vilen Künnapu. 1970-ndatel aastatel valminud projektis oli ette nähtud 500 majutuskohta ning lisaks ravikorpusele ja restoranile ka näiteks suur kinoteater. Praeguseks on Värska kuurortravikeskuse sanatooriumi kompleksis 195 majutuskohta ja lisaks 49 majutuskohta veekeskuse hotellis.

«Päris valmis ei saa Värska kuurortravikeskus ilmselt kunagi, sest suures kompleksis on kogu aeg tarvis midagi kaasajastada ning võimalusel ka laiendada. Meil on järgmise arenduse jaoks juba kehtestatud detailplaneering," sõnas Vello Saar.  "Kui mõne aasta pärast suudame järgmise etapi väljaehitamisega edasi liikuda, siis jõuame majutuse osas esialgses projektis ettenähtud mahuni. Kõiki toona kavandatud asju pole otstarbekas esialgselt planeeritud kujul enam rajada, kuna praeguseks on maailm nõnda palju muutunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles