Vaktsiiniralli kogub hoogu: testimised on jõudnud olulisse faasi (2)

PM Tervis
Copy
USA asepresident Mike Pence kõneleb pressikonverentsil pärast ülikooli teadlaste ja uuringugrupi juhtidega peetud vaktsiiniarenduse teemalist ümarlauda kliiniliste uuringute keskuses Miamis Floridas 27. juulil 2020. Pence reisis Miamisse tähistamaks koroonaviiruse vastase vaktsiini kolmanda faasi uuringute algust.
USA asepresident Mike Pence kõneleb pressikonverentsil pärast ülikooli teadlaste ja uuringugrupi juhtidega peetud vaktsiiniarenduse teemalist ümarlauda kliiniliste uuringute keskuses Miamis Floridas 27. juulil 2020. Pence reisis Miamisse tähistamaks koroonaviiruse vastase vaktsiini kolmanda faasi uuringute algust. Foto: Cristobal Herrera-ulashkevich/epa/scanpix

Koroonaviiruse ohjeldamiseks oodatakse pikisilmi vaktsiini valmimist. Vaktsiin peab enne müügile jõudmist läbima kolm uuringute etappi. Ligi 30 riigis on jõutud olulisima kliiniliste uuringute etapini, kus tehakse kindlaks vaktsiini ohutus inimese tervisele ning hinnatakse, kas neil tekib ootuspärane immuunsus.

Kui esimese ja teise faasi uuringutes selgub, et vaktsiin on tõhus (tekitab immuunsuse) ja selle ohutusprofiil on hea, alustatakse kolmanda faasi uuringutega, mille eesmärgiks on põhjapanevalt vaktsiini ohutust ja tõhusust tõestada, selgitab Ravimiamet. USA-s algasid kolmanda faasi uuringute raames ulatuslikud vaktsiinikatsetused. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles