Kaks kuud vindunud probleem tekitas lapse ajus eluohtlikud kolded

PM Tervis
Copy
Söögitorusse kinni jäänud konks põhjustas probleeme mitu kuud.
Söögitorusse kinni jäänud konks põhjustas probleeme mitu kuud. Foto: Journal of Emergency Medicine/kuvatõmmis

Söögitorusse kiilunud ornamendikonks tekitas kümnekuusel lapsel mitme kuu jooksul terviseprobleeme. Konks rebis tema söögitorusse augu, mis põhjustas ajusse levinud põletikku ja krampe, teatas raport. Õnneks taastus laps pärast konksu eemaldamist.

Lapse vanemad viisid ta traumapunkti pärast seda, kui nägid, et tal on krambid, vahendab ajakirjas Journal of Emergency Medicine avaldatud raport. Selleks ajaks oli laps juba mõnda aega haige – kaks kuud varem hakkas tal autorite sõnul tekkima sagedasti palavik, mis võis tõusta 38,9 kraadini, lisaks oksendamine, öökimine ja vastumeelsus tahke toidu suhtes. Colorado ülikooli meditsiinikooli andmeil kaotas laps kahe kuu jooksul rohkem kui 500 grammi.

Erakorralise meditsiini osakonda jõudes esines lapsel kerge palavik ja vereanalüüsid näitasid nakkuse tunnuseid. Kompuuteruuring näitas lapse ajus kuut kahjustust, suurim läbimõõduga neli sentimeetrit. 

Pärast ajuoperatsiooni viisid nad lapse intensiivraviosakonda, kus rutiinse röntgenpildi käigus selgus, et tema söögitorus on võõrkeha. Lapsele tehti selle eemaldamiseks veel üks protseduur – kurjajuureks osutus metallist ornamentkonks.

Konks oli tema söögitoru läbistanud ja põhjustas põletikku rindkere õõnsuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles