Covid-19 väikeseks gripiks nimetava Brasiilia presidendi Jair Bolsonaro abikaasa haigestus koroonaviirusesse

PM Tervis
Copy
Michelle Bolsonaro ja Jair Bolsonaro.
Michelle Bolsonaro ja Jair Bolsonaro. Foto: ADRIANO MACHADO/REUTERS/Scanpix

Brasiilia presidendi Jair Bolsonaro abikaasa Michelle Bolsonaro koroonaviiruse test osutus neljapäeval positiivseks. Uudis tuleb vaid päevi pärast seda, kui koroonaviirust «väikeseks gripiks» nimetav ning kriisi eitav president teatas, et on tervenenud, vahendab The New York Times.

Presidendikantselei teatas Michelle Bolsonaro haigusest päev pärast seda, kui Brasiilias suri koroonaviirusesse rekordarv inimesi. Sellest hoolimata otsustas riik oma piirid välismaalastele taasavada ning märtsist seatud piirangud kaotada. Kolmapäeval avaldatud määruses on kirjas, et külastajad võivad Brasiiliasse lennata, kuni nad suudavad tõestada, et neil on reisi ajaks tervisekindlustus. Teised Ladina-Ameerika riigid nagu Argentiina ja Colombia, kus on Brasiiliast vähem juhtumeid, hoiavad oma piirid endiselt rahvusvahelistele lendudele suletuna.

Maad ja merd mööda reisivaid inimesi peatatakse endiselt mõningate eranditega. Enamikku sissetulevatest välismaalastest ei lubata ka praegu rahvusvahelistesse lennujaamadesse viies Brasiilia 27 osariigist. Riigi valitsus oma otsust ei selgitanud. 

Brasiilias on nüüdseks 2,5 miljonit haigestumisjuhtumit ning enam kui 90 000 koroonasurma. Need numbrid on Ameerika Ühendriikide järel suurimad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles