VIDEO ⟩ Kiirabibrigaad kirjeldab oma tööd: on päevi, mil me ei saagi auto pealt maha

PM Tervis
Copy
Tallinna Kiirabi.
Tallinna Kiirabi. Foto: Jaanus Lensment/Postimees/Scanpix

Mitut inimest oled sina täna aidanud? Tallinna Kiirabi pea 500 töötajat aitavad aastas ligi 100 000 elanikku. Läbi kolme sajandi tegutsenud asutus on Eesti vanim ja suurima patsientuuriga kiirabiettevõte.

Kiirabibrigaadi juht ja õde Ralf Lõhmus sõnab, et tööpäevad on väga varieeruvad. «Peale kutse lõppu tegelikult meil ongi vaba aeg kuni järgmise kutseni. Päevad on erinevad: vahel me sealt auto pealt tegelikult ära ei saagi, sest sõidame ööpäev läbi, aga on ka päevi, kus saad filiaali tulla, telekat vaadata, võib-olla magada natukene,» kirjeldab Lõhmus tööelu.

Lõhmus julgustab, et kiirabi tööst ei pea filmides või uudistes näidatu põhjal ära kohkuma. Kedagi ei visata väljaõppeta vette. Lõhmus selgitab, et meeskonnatööl on antud valdkonnas oluline roll ja keegi ei pea tundma end üksi.  

Intervjueeritud brigaadi kuuluvad veel Piret Tiit, kes on õde ehk tagumine liige ning kiirabitehnik Mark Gavrilov. Karjääristuudio videost saab teada, kuidas valved kiirabis vahetuvad, kui pikk on üks kiirabiõe vahetus ning milleks valmis olla töötamaks kiirabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles