Regionaalhaigla hematoloogiakeskus sai rahvusvahelise akrediteeringu

PM Tervis
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaigla.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Foto: Raul Mee/Scanpix

Põhja-Eesti Regionaalhaigla hematoloogiakeskus läbis Euroopa Hemofiilia Võrgustiku (European Haemophilia Network ehk EUHANET) akrediteeringuprotsessi ja sai tunnustatud kui Euroopa Veritsushäirete Ravi Keskus (ingl European Hemophilia Treatment Centre).

Regionaalhaigla hematoloogiakeskuse juhataja dr Mariken Rossi sõnul oli akrediteerimise protsess aeganõudev ja põhjalik. «Akrediteering kinnitab, et oleme viinud regionaalhaiglas veritsushäiretega patsientide ravi Eestis uuele tasemele,» ütles dr Ross.

Dr Rossi sõnul võimaldab loodav veritsushäirete keskus harvikhaigusega tegelevatel spetsialistidel ühtsete jälgimisjuhendite alusel patsiente nõustada ja ravida. Koostöös Lääne-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku, Tallinna Lastehaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikumi ühendlabori kliinilise geneetika keskusega on koostamisel hõlpsamini kasutatavad juhised ka perearstidele ning günekoloogidele veritsushäiretega patsientide hindamiseks ning eriarstile suunamiseks.

Hematoloogiakeskus kuulub regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku koosseisu.

Regionaalhaigla interdistsiplinaarne vähikeskus on alates 2018. aasta sügisest esimene Euroopa Onkoteraapia Ühingu ESMO (European Society for Medical Oncology) akrediteeritud onkoloogia ja palliatiivravi integreeritud keskus Balti regioonis. Regionaalhaigla on ka Euroopa Vähikeskuste Organisatsiooni OECI (Organisation of European Cancer Institutes) täisliige. Regionaalhaigla kiiritusravikeskus on auditeeritud ja akrediteeritud Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles