Itaalia arstide filigraanse töö tulemusena sai ühest peast kaks toimiva ajuga pead

PM Tervis
Copy
Arst jälgib operatsiooni käigus 3D monitorilt kaheaastaste kaksikute Ervina ja Prefina koljusid, mille eraldamiseks läks Rooma lastehaiglas vaja kolme operatsiooni.
Arst jälgib operatsiooni käigus 3D monitorilt kaheaastaste kaksikute Ervina ja Prefina koljusid, mille eraldamiseks läks Rooma lastehaiglas vaja kolme operatsiooni. Foto: Bambino Gesu Hospital via AP/Scanpix

Rooma lastehaiglas eraldati harukordse operatsiooni käigus kaheaastased kaksikud, kelle koljud olid kokku kasvanud ning ajudel oli ühine veresoonkond. Tegemist oli Itaalia meditsiiniajaloos haruldase sündmusega, vahendab uudisteportaal Rai News.

Rooma lastehaiglas eraldati harukordse operatsiooni käigus kaheaastased kaksikud, kelle koljud olid kokku kasvanud ning ajudel oli ühine veresoonkond. Tegemist oli Itaalia ja tõenäoliselt kogu maailma meditsiiniajaloos haruldase sündmusega, vahendab uudisteportaal Rai News. 

Õed Ervina ja Prefina sündisid 2018. aasta suvel Kesk-Aafrika Vabariigis Mbaikis kokkukasvanud peadega. Kaks aastat hiljem nägid nad üksteist esimest korda näost näkku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles