Maailma koroonastatistikas uus rekord – USAs on nädalavahetusest alates üle 5 miljoni nakatunu

PM Tervis
Copy
Mootorratturid iga-aastasel motopeol Lõuna-Dakotas Sturgise linna peatänaval 8. augustil 2020. 80. korda toimuvale mootorratturite kogunemisele on sel aastal oodata üle 250 000 osaleja. Maski kandmine ei ole kohustuslik.
Mootorratturid iga-aastasel motopeol Lõuna-Dakotas Sturgise linna peatänaval 8. augustil 2020. 80. korda toimuvale mootorratturite kogunemisele on sel aastal oodata üle 250 000 osaleja. Maski kandmine ei ole kohustuslik. Foto: Bryan R. Smith/AFP/Scanpix

Nädalavahetusel möödus USA järjekordsest koroonaviiruse verstapostist. Samal ajal, kui poliitikud ärplevad pandeemia leevenduspaketi teemal ja koolid ei suuda otsustada, kas õpilastele uksi avada või mitte, tegi riigi koroonastatistika rekordilise hüppe – teadaolevalt on koronaviiruse nakkusjuhtumite arv ületanud viis miljonit.

Teisel kohal koroonaviirusega nakatunute arvestuses on Brasiilia, kus on enam kui kolm miljonit nakatunut. Kahe miljoni nakatunuga India on koroonaviiruse leviku kiiruselt kolmas. USA terviseeksperdid on andnud märku, et tegelik nakatunute arv on märgatavalt suurem, kuna statistikas kajastuvad vaid registreeritud nakatunud. Nädalavahetusel allkirjastas president Trump mitmeid otsuseid – kongressiliikmete arvates on presidendi volitus selliste otsuste tegemiseks aga küsitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles