Prognoos ⟩ Kuidas kulgeb pandeemia 2021. aastal ja sealt edasi? (1)

PM Tervis
Copy
Naine Kiievi pargipingil lehte lugemas 9. augustil 2020. Uue koroonaviirusega nakatunute arv on hoogsalt tõusuteel; Ukrainas on suve jooksul nakatunute arv suurenenud 2,5 korda. Nüüdseks on selge, et erinevalt gripiviiruse hooajalisusest ei peata suvi SARS-CoV-2 levikut.
Naine Kiievi pargipingil lehte lugemas 9. augustil 2020. Uue koroonaviirusega nakatunute arv on hoogsalt tõusuteel; Ukrainas on suve jooksul nakatunute arv suurenenud 2,5 korda. Nüüdseks on selge, et erinevalt gripiviiruse hooajalisusest ei peata suvi SARS-CoV-2 levikut. Foto: Pavlo Gonchar/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tänaseks on selge, et SARS-CoV-2 jääb meie keskele pikemaks ajaks. Kui immuunsus koroonaviiruse suhtes kestab vähem kui aasta, on oodata iga-aastaseid laineid vähemalt aastani 2025. Urmas Siigur Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudist teeb kokkuvõtte ajakirjas Nature avaldatud teadlaste ennustustest pandeemia edasise kulu kohta.

Tartu Ülikooli lehel «Tõenduspõhine teave Covid-19 kohta» avaldati kokkuvõte ajakirjas Nature ilmunud teadlaste mõtetest seoses pandeemia edasise kuluga. Kokkuvõttest nähtub, et epidemioloogid kogu maailmas teevad lühi- ja pikaajalisi prognoose, kuidas ühiskond oleks valmis SARS-CoV-2 levikuks ja oskaksid selle mõju leevendada.

Covid-19 on siin, et jääda ning tulevik sõltub paljudest tundmatutest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles