Arstid selgitavad Soome koroonasurmade arvu tagamaid (2)

PM Tervis
Copy
Meditsiinipersonal COVID-19 patsientide raviks kohandatud intensiivraviosakonnas Rooma Covid3 haiglas. Kõrge koroonasuremusega riikides oli kevadine kriisiolukord seotud haigusjuhtude kiire tõusu ajal tekkinud intensiivravikohtade ja vajalike oskustega personali puudusega.
Meditsiinipersonal COVID-19 patsientide raviks kohandatud intensiivraviosakonnas Rooma Covid3 haiglas. Kõrge koroonasuremusega riikides oli kevadine kriisiolukord seotud haigusjuhtude kiire tõusu ajal tekkinud intensiivravikohtade ja vajalike oskustega personali puudusega. Foto: Davide Fracassi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Soomes on intensiivravis olevate Covid-19 patsientide suremus maailma madalaim. Kolm intensiivraviarsti räägivad, miks see nii on, mida on möödunud kevadest õpitud ja kuidas ollakse valmis koroonaviiruse teise laine tulekuks.

Intensiivravi on Soomes maailmatasemel – see ilmnes ka koroonapandeemia puhul. Praegu saab Soome intensiivraviosakondades ravida samaaegselt umbes 300 patsienti. Kui mujal maailmas on surnud kuni 40 protsenti intensiivravis olnud Covid-19 patsientidest, siis Soomes on nende seas suremus vaid 15 protsenti. Yle uudiste vahendusel räägivad kolm intensiivraviarsti, miks surevad intensiivravil olevad Covid-19 haiged Soomes harvemini kui teistes riikides. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles