Suuveed võivad vähendada koroonaviiruse edasi kandumise riski

PM Tervis
Copy
Suuveega loputamine ei ole viis, kuidas koroonaviirust ravida või selle eest ennast kaitsta.
Suuveega loputamine ei ole viis, kuidas koroonaviirust ravida või selle eest ennast kaitsta. Foto: Shutterstock

Bochumi Ruhri ülikooli viroloogid tegid ühes kolleegidega Jena, Ulmi, Duisburg-Esseni, Nürnbergi ja Bremeni ülikoolidest rakukultuuridega katseid. Selgub, et Sars-Cov-2 viiruseid saab inaktiveerida, kasutades teatud tavapoodides müügil olevaid suuveetooteid. Siiski ei ole suuvee kasutamine viis, kuidas end viiruse eest kaitsta või haigusest ravida.

Osa Covid-19 patsientide suuõõnes ja kurgus võib tuvastada suures koguses viiruskoormust. Sars-Cov-2 vastu tõhusa suuvee kasutamine võib seega aidata lühikese aja jooksul vähendada viiruskoormust ja võib-olla ka koroonaviiruse ülekande ohtu. See võib olla kasulik näiteks enne hambaravi. Suuveega loputamine ei ole aga viis, kuidas Covid-19 ravida või ennast haiguse eest kaitsta. 

Teadlaste tehtud uuring ilmus teadusajakirjas Journal of Infectious Diseases juuli lõpus. Praegu käib kliiniliste katsete laboritulemuste ülevaatamine. Katsetati kaheksat erinevate koostisosadega Saksamaal kättesaadavat suuvett. Iga suuvett segati viirusosakeste ja sülge meenutava ainega. Segu loksutati 30 sekundit loomaks kuristamise efekti. Seejärel kasutasid nad viiruse tiitri määramiseks Vero E6 rakke, mis on eriti vastuvõtlikud Sars-Cov-2 viirusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles