Koolide avamisega kaasneda võivast viiruslainest päästab ühiskonna mõistlik käitumine

PM Tervis
Copy
Õpetaja Inggit Andini, kes kannab koronaviiruse leviku ohus ettevaatusabinõuna kaitsevisiiri, koos oma õpilastega Indoneesias Tangerangis koju tehtud klassiruumis 10. augustil 2020. Andini pakub lisatunde neile, kellel puudub juurdepääs Internetile, kuna kool on suletud ja puhangu tõttu on üle mindud veebipõhisele õppele.
Õpetaja Inggit Andini, kes kannab koronaviiruse leviku ohus ettevaatusabinõuna kaitsevisiiri, koos oma õpilastega Indoneesias Tangerangis koju tehtud klassiruumis 10. augustil 2020. Andini pakub lisatunde neile, kellel puudub juurdepääs Internetile, kuna kool on suletud ja puhangu tõttu on üle mindud veebipõhisele õppele. Foto: Tatan Syuflana/AP/Scanpix

Kuigi lapsed põevad COVID-19 tavaliselt kergemini kui täiskasvanud, leidub nende organismis viirusosakesi märkimisväärsel hulgal ja tõenäoliselt mängivad nad koroonaviiruse levikus olulist rolli, selgub avaldatud teadustöödest. Kuigi viimased juhtumid viitavad, et halbade asjaolude kokku langemisel võivad muutuda koolid haiguspesadeks, on see Euroopas nähtu põhjal siiski erand, vahendab ERR

llmunud on uuringuid, kus töö järelduste põhjal õnnestus koolide sulgemisega hoida ära mitmeid uusi haigusjuhtumeid, kuid seejuures nenditi, et samaaegselt rakendati ka mitmeid teisi viiruse leviku vähendamiseks mõeldud meetmeid. 

Euroopa haiguste ennetamise ja tõrje keskuse hinnangu põhjal näib, et viiruse levik koolides peegeldab ühiskonnas toimuvat ning koolide sulgemise täpse mõju välja selgitamine on raske ja jäänud senini ebaselgeks.

Kui aga kogu ühiskonnas peetakse kinni sarnastest ennetuslikest meetmest, sealhulgas regulaarsest kätepesust ja jäädakse kergemate sümptomitega koju, siis ei tohiks olla koolis viirusega nakatumise risk suurem kui mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles