Soomes ähvardab karantiininõude eirajaid trahv ja vangistus (1)

PM Tervis
Copy
Pere- ja sotsiaalteenuste minister Krista Kiuru.
Pere- ja sotsiaalteenuste minister Krista Kiuru. Foto: Antti Aimo-Koivisto via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Riskiriikidest Soome saabujad peavad 14 päeva karantiinis olema. Vastasel juhul riskitakse trahvi ja kuni kolme kuu pikkuse vangistusega, teatasid ministrid esmaspäeval.

Seni on Soome lootnud sellele, et inimesed panevad ise end karantiini ning rikkujate jaoks sanktsioone paigas pole. Pere- ja sotsiaalteenuste ministri Krista Kiuru sõnul rakenduvad uued reeglid esimesel võimalusel ning rakenduda võib ka kohustuslik koroonaviiruse test, vahendab MedicalXpress. Otsus järgneb mitmele hiljutisele juhtumile, kus Ida-Euroopast ja Balkanimaadest tulnud reisijatel diagnoositi koroonaviirus või nad keeldusid saabudes testimisest.

Pärast mitut suvenädalat vaid käputäie juhtumitega on viimase seitsme päeva jooksul Soomes registreeritud 135 uut juhtumit. «Nakkusjuhtumite hulk üllatab meid kõiki,» ütles Kiuru esmaspäeval pressikonverentsil. Samal ajal süüdistasid terviseametnikud üle mere saabunud lende juhtumite arvu tõusus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles