Valitsus süstis koroonaviiruse levikuga võitlusesse veel 3,5 miljonit eurot

PM Tervis
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsus eraldas täiendavalt ligi miljon eurot terviseameti tugevdamiseks võitluseks koroonaviiruse leviku tõkestamisel ning 2,5 miljonit eurot isikukaitsevahendite riikliku varu suurendamiseks.

Terviseameti tugevdamiseks eraldatud ligi miljon eurot lisaraha võimaldab värvata täiendavat tööjõudu ja tõhustada olemasolevaid digilahendusi, ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. «Kevadel puhkenud globaalse pandeemia ajal tegutseti sageli maksimaalse võimekuse piiril,» lisas Kiik.

Valmisoleku tõstmiseks on kavas luua terviseameti juurde 27 uut ametikohta ja värvata väljastpoolt kuni 44 inimest koostöö ja nõustamise tõhustamiseks, sh 20 inimest lähikontaktsete seireks regioonides.

IT-arendusteks mõeldud raha võimaldab arendada terviseameti laborite infosüsteemi ning infosüsteemi MEDSITREP.

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma ütles, et eesmärk on luua inimestele ja otsustajatele selge pilt Eesti tervishoiust, nakkushaigustest ja vaktsineerimisest. «Sõnumid ja soovitused elanikkonnale muutuvad kiiremaks ja täpsemaks,» selgitas ta. «Samuti suureneb terviseameti võimekus jälgida nakkusahelaid ja tuvastada kiiremini nakkuse levikut, et ei tekiks kohe vajadust kehtestada üleriigilisi piiranguid.»

Lisaks eraldati valitsuse reservist 2,5 miljonit eurot, et soetada kahe nädala vajaduse jagu isikukaitsevahendite lisavaru sotsiaalhoolekande sektori tarbeks. Seega on riigil keskses varus isikukaitsevahendeid vähemalt kuueks nädalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles