Nahahoolduse spetsialist: maski kandes ei tohi jätta näonahka unarusse

PM Tervis
Copy
Elvis Presley jäljendaja Brendan Paul koos showtüdrukutega Las Vegases korraldatud üritusel, kus anti avapauk maskikandmiskampaaniale Nevada osariigis. Kuberner Steve Sisolak allkirjastas õigusakti, mis kohustab kõiki osariigi elanikke, sh Las Vegase meelelahutustöötajaid ja külalisi, kandma avalikus ruumis maske alates 26. juunist 2020.
Elvis Presley jäljendaja Brendan Paul koos showtüdrukutega Las Vegases korraldatud üritusel, kus anti avapauk maskikandmiskampaaniale Nevada osariigis. Kuberner Steve Sisolak allkirjastas õigusakti, mis kohustab kõiki osariigi elanikke, sh Las Vegase meelelahutustöötajaid ja külalisi, kandma avalikus ruumis maske alates 26. juunist 2020. Foto: David Becker/ZUMAPRESS.com/ScanPix

Koroonaviiruse puhangu ajal on sagenenud mure, et pidev näomaski kandmine põhjustab nahaprobleeme – näonaha pidevast hõõrdumisest ja nahapooride ummistusest on täheldatud lõua ja põskede piirkonnas akne ehk «maskne» tekkimine, vahendab BBC.

«Läbi maski hingamine tekitab maski ja naha väliskihi vahele kuuma ja niiske keskkonna, kuhu kuhjuvad higi ja naharasu loovad soodsa pinnase bakterite levikuks,» selgitab dermatoloog Angeline Yong. Maskide pidev naha vastu hõõrdumine põhjustab marrasknaha mikrovigastusi, võimaldades bakteritel ja mustusel hõlpsamini nahka siseneda ning poore ummistada.

Nahaarst soovitab maski kandmisel kasutada kergeid veepõhiseid niisutavaid näokreeme, et anda nahale täiendav kaitsebarjäär ja takistada hõõrdumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles