Venemaa äärealal nõutakse muhkkatku vastu vaktsineerimist

PM Tervis
Copy
Karu vaimu (Adyg Eeren) ühendust esindav šamaan Chayalga Sat teeb epilepsiahaigele tervendamisseanssi Kõzõli linnas Tõva Vabariigis Lõuna-Siberis Venemaal. Piirkonnas elavad suuresti tõvalased, ajalooliselt rändkarjakasvatajad, kes praktiseerivad peamiselt budismi ja šamanismi.
Karu vaimu (Adyg Eeren) ühendust esindav šamaan Chayalga Sat teeb epilepsiahaigele tervendamisseanssi Kõzõli linnas Tõva Vabariigis Lõuna-Siberis Venemaal. Piirkonnas elavad suuresti tõvalased, ajalooliselt rändkarjakasvatajad, kes praktiseerivad peamiselt budismi ja šamanismi. Foto: ILYA NAYMUSHIN/REUTERS/Scanpix

Neljapäeval teatas Venemaal asuva Tõva vabariigi juht, et karjakasvatajad ja teised inimesed tuleks muhkkatku vastu vaktsineerida. Üleskutse järgnes hiljutistele surmajuhtumitele Mongoolias.

Mongoolia terviseministeerium teatas kolmapäeval, et muhkkatk tappis riigi lääneosas mehe. See on üks hiljutisi juhtumeid käputäie seas selles piirkonnas ja naaberriigis Hiinas. Siberi föderaalringkonnas asuva Tõva Vabariigi juht Sholban Kara-ool ütles, et kõik Ovjuri ja Mongun-Taiga kožuunide elanikud tuleks muhkkatku vastu vaktsineerida, vahendab Medical Xpress.

Ovjuri ja Mongun-Taiga kožuunides elab umbes 14 000 inimest - umbes sama palju nagu Valga linnas. «Haigus on ohtlik,» ütles piirkonna juht kutsudes üles kõiki vanemaid kui 2-aastaseid vaktsineerima ning hoidma püsivat vaktsiinivaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles