USA valitsus andis rahvale koroonavaktsiiniga seoses helde lubaduse

PM Tervis
Copy
Juuli keskel alustati USAs koroonavaktsiini Moderna mRNA-1273 kliiniliste uuringute viimast, kolmandat faasi, kus kontrollitakse ravimi tõhusust ja võimalike kõrvaltoimete teket vabatahtlikele vaktsiini süstimisega. Pildil vabatahtlik Detroitis, 5. augustil 2020.
Juuli keskel alustati USAs koroonavaktsiini Moderna mRNA-1273 kliiniliste uuringute viimast, kolmandat faasi, kus kontrollitakse ravimi tõhusust ja võimalike kõrvaltoimete teket vabatahtlikele vaktsiini süstimisega. Pildil vabatahtlik Detroitis, 5. augustil 2020. Foto: Henry Ford Health System/AFP/Scanpix

USA valitsus käis välja lubaduse, et kui vaktsiinikatsetused kulgevad edukalt, jõuab tõhus ja ohutu vaktsiin hiljemalt aasta lõpus iga ameeriklaseni tasuta, vahendab MedicalXpress.

Terviseameti vanemspetsialist Paul Mango ütles eilsel pressikonverentsil, et USA ei tee mingit allahindlust vaktsiini ohutuse ja tõhususe kontrollimises selle kiirema turule toomise eesmärgil.

USA valitsus on eraldanud enam kui 10 miljardit dollarit kuue vaktsiiniarendusprojekti tarbeks ja sõlminud lepingud, mis tagavad sadade miljonite annuste tarnimise, kui need pärast kliinilisi uuringuid heaks kiidetakse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles