Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu toimus sel aastal virtuaalselt

PM Tervis
Copy
Meenutus eelmise aasta peost: XI erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu «Rõõm südames» Viljandi lauluväljakul 17. augustil 2019. Seekordne pidu «Vanarahva nõu ja jõuga» toimub virutaalselt.
Meenutus eelmise aasta peost: XI erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu «Rõõm südames» Viljandi lauluväljakul 17. augustil 2019. Seekordne pidu «Vanarahva nõu ja jõuga» toimub virutaalselt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sellel aastal tuli pidu teisiti. 15. augustil toimuv erivajadusega inimeste XII laulu- ja tantsupidu «Vanarahva nõu ja jõuga» on sel aastal rahvajuttude teemaline ja sellele saab kaasa elada virtuaalselt.

AS Hoolekandeteenused juhatuse esimees Maarjo Mändmaa sõnul osanud keegi möödunud aasta augustis Viljandis mõelda, et järgmine kord on kõik teisiti. «Et käesolev aasta on rahvajuttude aasta, on ka meie pidu sel korral rahvajuttude teemaline. Ja on, mida rääkida! Et oleme pidanud pea poole sellest ajast olema üksteisest kahe meetri kaugusel ja et virtuaalsest harjutamisest ongi saanud päriselt virtuaalne pidu.» 

«Erivajadusega inimestele on väga oluline, et me ei ole raskuste tekkides jätnud oma laulu ja tantsu pooleli, vaid oleme selle esitamist uuendanud. Oleme leidnud turvalise viisi kandmaks edasi laululusti ja tantsutahet. Sel moel, läbi raskuste ja raskustega kohanedes on ajast aega meie esivanemad oma lugusid jutustanud. Nüüd saame meie oma peoga näidata, et oleme nende väärilised,» usub Mändmaa. 

Peo avab sotsiaalminister Tanel Kiik, esinevad ansambel Kratt, ratastoolis rivitantsijate grupp «Silver wheels» ja Vaegkuuljate liidu tantsugrupp «KÕKU». Kontsert kestab 30 minutit. AS Hoolekandeteenused kodudes saavad ekraanide ees laulda ja tantsida 1800 klienti ja 800 töötajat. 

Nagu eelmiste aastate laulu- ja tantsupidudel, on ka virtuaalsel kujul võimalik kuulata kontserti kirjeldustõlkega, et kõik peost osa saaksid. Laulu- ja tantsupeo algus on 15. augustil kell 15.00 ja ülekannet saab vaadata Delfi-TV portaalis. Kontsert jääb ka järelvaadatavaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles