Saareriigis lõppes 102 päeva koroonavabadust: Uus-Meremaa taastab piirangud

PM Tervis
Copy
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern tunneb muret riigis tekkinud uue koroonakolde pärast. Ligi 100 päeva kestnud uute koroonajuhtumiteta aeg sai läbi. Aucklandis kehtestatakse taas karmimad liikumis- ja tegutsemipiirangud. Pressikonverents Wellingtonis, Uus-Meremaal 14. augustil 2020.
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern tunneb muret riigis tekkinud uue koroonakolde pärast. Ligi 100 päeva kestnud uute koroonajuhtumiteta aeg sai läbi. Aucklandis kehtestatakse taas karmimad liikumis- ja tegutsemipiirangud. Pressikonverents Wellingtonis, Uus-Meremaal 14. augustil 2020. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kui veel nädal tagasi tunti Uus-Meremaal rõõmu, et kolme kuu jooksul ei ole registreeritud ühtegi uut koroonaviirusega nakatunut, siis viimased päevad on näidanud, kui kiiresti võib kõik muutuda. Saareriigis, mida peeti edukaimaks viiruse leviku takistamisel, leiti taas uusi nakatunuid, vahendab CNN.

Uus-Meremaa terviseameti peadirektor Ashley Bloomfield kinnitas eilsel pressikonverentsil Aucklandis alguse saanud 49 juhtumiga nakkuskollet. Ta lisas, et taas kehtestatakse karmimad eriolukorrameetmed, mis kestavad vähemalt 12 päeva.

Peaminister Jacinda Ardern teatas, et 1,5 miljoni elanikuga Aucklandis karmistatakse karantiinimeetmeid ja seatakse sisse taas liikumispiirangud. Inimestel kästakse olla kodus ning väljuda võib vaid hädavajalikeks liikumisteks. Lasteasutused tegutsevad vähendatud koosseisus; muuseumid, mänguväljakud ja spordiasutused jäävad suletuks. Mujal riigis on taseme võrra vabamad piirangud – keelatud on rohkem kui saja inimesega kohtumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles