Kehakaalu mõju Covid-19 kulule erineb naiste ja meeste puhul drastiliselt

PM Tervis
Copy
Puhkajad Kanaari saartel, kus alates augustist on keelatud suitsetamine ilma distantsi hoidmata ja maski kandmine on kohustuslik. Playa del Ingles, Gran Canaria, 14. august 2020. Seni on kinnitust leidnud COVID-19 haiguse raskem kulg suitsetajatel. Uue uuringuga tuvastati seos keha kõrge rasvasisalduse ja tõsiste haigustüsistuste tekkimise vahel eelkõige üleliigse kõhurasvaga alla 60-aastastel meestel.
Puhkajad Kanaari saartel, kus alates augustist on keelatud suitsetamine ilma distantsi hoidmata ja maski kandmine on kohustuslik. Playa del Ingles, Gran Canaria, 14. august 2020. Seni on kinnitust leidnud COVID-19 haiguse raskem kulg suitsetajatel. Uue uuringuga tuvastati seos keha kõrge rasvasisalduse ja tõsiste haigustüsistuste tekkimise vahel eelkõige üleliigse kõhurasvaga alla 60-aastastel meestel. Foto: BORJA SUAREZ/REUTERS/Scanpix

Koroonaviirus on algusest peale tegutsenud ettearvamatult. Mõnel inimesel tekitab see vaevumärgatava nakkuse, samas kui teistel toob kaasa tõsise haigestumise ja rasked tüsistused, mis võivad surmaga lõppeda. Uue uuringuga tuvastati seos haiguse raske kulu ja keha kõrge rasvasisalduse vahel.

See, miks mõned patsiendid nakatumise järgselt ei pruugi end haigena tundagi ja teised vaaguvad hinge, on arstide jaoks endiselt suur küsimus. Viimased uurimused on kinnitanud kõrge riskitegurina rasvumist, kusjuures koroonahaigete patsientide seas on täheldatud suurt erinevust ülekaaluliste naiste ja meeste haigustaluvuse osas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles