Toidupank ootab abikäsi

PM Tervis
Copy
Septembris toimuvatele toidukogumispäevadele oodatakse üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda. Annetuskorvi võiks poetada kala- ja lihakonserve, purgisuppe, purgitoite, toiduõli, mahlu, moose, hommikupudruhelbeid, makarone, kuivaineid, suhkrut, mett, pähkleid ja rosinaid.
Septembris toimuvatele toidukogumispäevadele oodatakse üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda. Annetuskorvi võiks poetada kala- ja lihakonserve, purgisuppe, purgitoite, toiduõli, mahlu, moose, hommikupudruhelbeid, makarone, kuivaineid, suhkrut, mett, pähkleid ja rosinaid. Foto: Elmo Riig

Toidupankade toidukogumispäevad toimuvad 11. ja 12. septembril toidupoodides üle Eesti. Kõik heasoovijad on oodatud liituma vabatahtlike meeskonnaga, et aidata koguda kauem säilivaid toiduaineid puudust kannatavatele inimestele.

Toidukogumispäevad toimuvad 49 toidupoes üle Eesti. Esindatud on Prisma, Rimi, Selveri, Coopi ja Maxima toidupoed. Eraisikutel on võimalus kaasa lüüa ning teha heategu, mis aitab muuta kellegi elu paremaks.

Septembris toimuvatel üle-eestilistel toidukogumispäevadel on oodatud üle 900 vabatahtliku, kes aitavad kahe päeva jooksul toiduannetusi koguda.

Koroonaviiruse leviku ajal pakutakse vabatahtlikele isikukaitsevahendeid (maskid, kindad) ning võimalust käte desinfitseerimiseks. Toidupanga juhataja Piet Boerefijn kutsub üles: «Kui saate oma kohalikus poes olla vabatahtlikuna mõned tunnid abiks ja kaasata sellesse ka oma sõpru, perekonda ja kolleege, siis sellel on väga positiivne mõju kohaliku piirkonna abivajajate jaoks.» Boerefijni sõnul on viimastel kuudel seoses kasvava töötusega ka abivajajate hulk kasvanud.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Samast aastast on korraldatud ka regulaarselt toidukogumispäevi. Eestis tegutseb 15 Toidupanka, kes töötavad selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlbulik toit ja jagada see puudust kannatavatele inimestele. 

Vabatahtlike registreerimiseks on avatud keskkond osale.toidupank.ee. Registreerida saab ennast üksi, samuti enda kokku pandud grupiga, näiteks sõprade, koolikaaslaste või kolleegidega.

Vabatahtlikud tegutsevad toidupoodides mõlemal päeval kahes vahetuses. Esimesed vahetuse algavad reedel kell 13 ja laupäeval kell 12. Kõik, kes soovivad kaasa aidata, kuid ei saa osaleda toidukogumisaktsioonis, on oodatud seda tööd püsivalt toetama.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus vabatahtlikud selle sorteerivad ja ladustavad. Toidukogumispäevadel annetatud toit hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba aktsioonile järgneval nädalal.

Annetada saab keskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades Eesti Toidupanga annetustelefonidele: 

900 9005 – annetad 2 eurot

900 9010 – annetad 8 eurot

Toidupank kuulub Euroopa toidupankade föderatsiooni (FEBA) ja Vaesuse Vastu Võitlemise Euroopa Võrgustikku (EAPN Eesti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles