Terviseeksperdid mures: reumaravimit raisatakse koroonaviiruse peale

PM Tervis
Copy
Mitmed poliitikud, sealhulgas USA president Donald Trump ja Brasiilia president Jair Bolsonaro, on ülistanud hüdroksüklorokviini tõhusust COVID-19 ravis. Terviseeksperdid ei mõista valeinfo levitamise põhjust ja on mures tavapäraselt malaaria- ja reumaravimina kasutatava preparaadi varude kiire vähenemise pärast. COVID-19 ravis võivad sellel ravimil avalduda rasked kõrvaltoimed kuni südametöö seiskumiseni.
Mitmed poliitikud, sealhulgas USA president Donald Trump ja Brasiilia president Jair Bolsonaro, on ülistanud hüdroksüklorokviini tõhusust COVID-19 ravis. Terviseeksperdid ei mõista valeinfo levitamise põhjust ja on mures tavapäraselt malaaria- ja reumaravimina kasutatava preparaadi varude kiire vähenemise pärast. COVID-19 ravis võivad sellel ravimil avalduda rasked kõrvaltoimed kuni südametöö seiskumiseni. Foto: GEORGE FREY/REUTERS/Scanpix

Hüdroksüklorokviinilt loodeti uue koroonaviiruse leviku alguses efekti Covid-19 ravis. Viimase paari kuu jooksul on teadlased jõudnud järeldusele: hüdroksüklorokviini kasu Covid-19 ravis ei ole tõestatud ja kaasneda võivad eluohtlikud kõrvaltoimed. Mitmed poliitikud väidavad aga vastupidist, vahendab Medical News Today.

Malaariaraviks tõhus preparaat leiab meditsiinis enim kasutust reumaatiliste haiguste puhul. Teadustööst ilmnenu tulemusena on enamik tervishoiuteenuse pakkujaid loobunud hüdroksüklorokviini kasutamisest Covid-19 haigusest tingitud sümptomite leevendamiseks. Avalikkuses on aga hoogustunud hüdroksüklorokviini mõju ülistavad sõnavõtud, kuigi teadlased on tõsiste kõrvalmõjude tekkimise pärast ravimi kasutamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles