Hollandi terviseametnikud: koroonaviirusega nakatunud lemmikloomade arv kasvab

PM Tervis
Copy
Koroonaviirusnakkuse korral on omanikul soovitatav vältida loomaga lähikontakti; selle toimumisel kanda maski ning pesta korralikult käsi. Hollandi teadlased on tuvastanud, et uus koroonaviirus võib levida kassidele ja koertele; vastupidised näited veel puuduvad. Inimesi on seni nakatada suutnud haiged naaritsad.
Koroonaviirusnakkuse korral on omanikul soovitatav vältida loomaga lähikontakti; selle toimumisel kanda maski ning pesta korralikult käsi. Hollandi teadlased on tuvastanud, et uus koroonaviirus võib levida kassidele ja koertele; vastupidised näited veel puuduvad. Inimesi on seni nakatada suutnud haiged naaritsad. Foto: Shutterstock

Ligi kuu aega tagasi teatati Suurbritannias juhtumist, kus kass sai viiruse Covid-19 põdenud omanikelt. Ka Hollandis on teatatud juhtudest, kus kassidel ja koertel on avastatud uus koroonaviirus. Terviseametnikud koostasid lemmikloomaomanikele spetsiaalsed juhtnöörid nakkuskahtluse korral toimimiseks.

Hollandi Rahvatervise Instituudi andmetel on riigis tuvastatud ka lemmikloomadel koroonaviirus, kusjuures peaaegu kõigil juhtudel olid omanikud haiged. Lemmikloomad saavad suurima tõenäosusega koroonaviiruse nakatunud omanikult, mitte vastupidi. 

Nagu inimestel, tekivad ka loomadel haigestumisel hingamisteede sümptomid, lisaks võivad tekkida mao- ja soolteprobleemid. Terviseametnikud koostasid lemmikloomaomanikele spetsiaalsed juhtnöörid nakkuskahtluse korral toimimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles