Hispaanias saab maski vale kandmise ja suitsetamise eest kuni 3000 eurot trahvi

PM Tervis
Copy
Hispaanias on kõikjal nõutud maski kandmine ja suitsetamine on keelatud, kui ei saa hoida teistega 2-meetrist distantsi. Reeglite rikkumisel on ette nähtud trahv vahemikus 100–3000 €, olenevalt sellest, mitme inimese turvalisust ohustatakse. Maski vale või mitte kandmise eest on trahv 100 eurot. Málagas trahvitakse maskikandmisreegli rikkumise eest päevas keskmiselt 170 inimest. Pildil inimesed Málagas,14. augustil, 2020.
Hispaanias on kõikjal nõutud maski kandmine ja suitsetamine on keelatud, kui ei saa hoida teistega 2-meetrist distantsi. Reeglite rikkumisel on ette nähtud trahv vahemikus 100–3000 €, olenevalt sellest, mitme inimese turvalisust ohustatakse. Maski vale või mitte kandmise eest on trahv 100 eurot. Málagas trahvitakse maskikandmisreegli rikkumise eest päevas keskmiselt 170 inimest. Pildil inimesed Málagas,14. augustil, 2020. Foto: Lex Zea/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Paar päeva tagasi teatas Andaluusia valitsuse juht Juan Manuel Moreno, et kui viiruse levik hoogustub, siis karmistatakse meetmeid mistahes hinnaga. Tänaseks on kinnitatud ohutusmeetmete eiramisega kaasnevate trahvide suurus, mis võib ulatuda 100 eurost väiksemate rikkumiste korral kuni 600 000 euroni väga tõsistel juhtudel.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on Hispaania üks kiireima koroonaviiruse levikuga riike Lääne-Euroopas. Lõuna-Hispaanias, Andaluusias, kus viimasel ajal on koroonaviiruse nakkusjuhtumite arv tõusuteel, võib viiruse leviku tõkestamiseks seatud reeglite rikkumine osutuda väga kulukaks. Maskita olemise või selle vale kandmise eest tehakse trahvi 100 eurot; kui suitsetamisel ei hoita teistega distantsi vähemalt 2 meetrit, võib saada trahvi kuni 3000 eurot. Rohkem kui 100 inimese ohustamine koroonareeglite eiramisega võib kaasa tuua kuni 600 000 euro suuruse trahvinõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles