Koroonaäpi HOIA on alla laadinud ligi 50 000 inimest

PM Tervis
Copy
Rakendusse on märgitud juba ka esimesed nakatumised.
Rakendusse on märgitud juba ka esimesed nakatumised. Foto: Shutterstock

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse andmetel on koroonaviiruse levikut piirava mobiilirakenduse HOIA enda telefoni laadinud juba ligi 50 000 inimest, olles sellega nii Google Play Store’is kui ka App Store’is enim allalaaditud äpp Eestis.

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni nõuniku Priit Tohveri sõnul näitab anonüümne statistika, et esimesed nakkused on läbi äpi ka märgitud. «See näitab, et inimestel on valmisolek äpi kasutamiseks ja üksteise tervise hoidmiseks. Rakenduse väärtust nakatunute varajasel avastamisel näeb ka Covid-19 teadusnõukoda, kes soovitab samuti inimestel äpi alla laadida ja kasutuses hoida.»

Äpi arendusse panustasid koos sotsiaalministeeriumiga 12 ettevõtte vabatahtlikud. Majutuse ja turvalisuse eest vastutab tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK). «Tänases maailmas, kus sisuliselt iga teine mobiilirakendus korjab andmeid, millest inimene ise ei pruugi isegi teadlik olla, on HOIA äpi arenduses erilist rõhku pandud just turvalisusele ja sellele, et kasutajate isiku- ning terviseandmed oleksid kaitstud,» selgitas TEHIKu e-teenuste juht Tanel Tera. «Äpi tarkvara on paigaldatud riigipilve keskkonda ja TEHIK seisab selle eest, et äpi tööks vajalikud komponendid töötaksid tõrgeteta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles