Vene ülehelikiirusel tehtud koroonavaktsiin sai jaheda vastuvõtu osaliseks (1)

PM Tervis
Copy
Venemaa riikliku investeerimisfondi foto laboritöötajast Gamaleja epidemioloogia ja mikrobioloogia teadusinstituudis Moskvas, 6. augustil 2020. Maailma esimene koroonavaktsiin on registreeritud; vene arstidest vaid veerand oleks nõus seda oma patsientidele süstima.
Venemaa riikliku investeerimisfondi foto laboritöötajast Gamaleja epidemioloogia ja mikrobioloogia teadusinstituudis Moskvas, 6. augustil 2020. Maailma esimene koroonavaktsiin on registreeritud; vene arstidest vaid veerand oleks nõus seda oma patsientidele süstima. Foto: RDIF/Imago Images/Xinhua/Scanpix

20. sajandi nõukogude kosmose võidukäigu auks Sputnik V nime saanud koroonavaktsiin pidi olema Vene meditsiini edulugu, mis aitab peatselt lõpetada koroonapandeemia. Uuringust on aga ilmnenud, et vaid veerand Vene arstidest oleks nõus süstima seda vaktsiini enda patsientidele.

Vene ametnikud ja teadlased tõrjuvad jätkuvalt muu maailma kahtlustusi ja hoiatusi seoses uue koroonavaktsiini ohutuse ja tõhususega ning peavad etteheiteid lihtsalt kadeduseks, vahendab New York Times. Paljud eksperdid viitavad puudulikele kolmanda staadiumi suurte valimitega uuringutele, mis on vaktsiini ohutuse ja tõhususe kindlaks tegemisel kriitilise tähtsusega.

Neli arstide ja õpetajate ametiühingut on kutsunud oma liikmeid üles vaktsineerimisel mitte osalema. Arstide ametiühingu üks juhtidest Anastasia Vasiljeva ütles: «Arstid ei ole rumalad, nad teavad väga hästi, mida võib teha kliinilist testimist mitteläbinud vaktsiin.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles