«Lähme rongiga koju,» ütlevad Helsingi Vantaa lennuväljal Rootsist tulnud reisijad (3)

PM Tervis
Copy
Reisijad koroonainfoleti ääres Helsingi Vantaa lennujaamas 3. augustil 2020. Augusti alguses avati lennujaamas ka koroonaviiruse testimispunkt, kus võetakse koroonaproov reisijatelt, kellel on koroonaviirusele viitavad sümptomid või nakatumiskahtlus. Peatselt peaks lennujaamas tööd alustama koroonakoerad, kes testivad nuusutamise teel neid, kes koertele vabatahtlikult lähenevad.
Reisijad koroonainfoleti ääres Helsingi Vantaa lennujaamas 3. augustil 2020. Augusti alguses avati lennujaamas ka koroonaviiruse testimispunkt, kus võetakse koroonaproov reisijatelt, kellel on koroonaviirusele viitavad sümptomid või nakatumiskahtlus. Peatselt peaks lennujaamas tööd alustama koroonakoerad, kes testivad nuusutamise teel neid, kes koertele vabatahtlikult lähenevad. Foto: LEHTIKUVA/via REUTERS/Scanpix

Helsingi Vantaa lennujaamas testitud reisijatel on tuvastatud 2–3 korda rohkem koroonaviirusnakkuse juhtumeid kui Helsingi ja Uusimaa piirkonnas testitud elanikkonnal. Reisijatele mõeldud karmistatud koroonameetmete järgimist ei ole kohapeal märgata, vahendab Helsingin Sanomat.

Juba kaks nädalat tagasi rääkis Soome rahvastiku- ja sotsiaalteenuste minister Krista Kiuru, et Soome kavatseb karmistada viiruse ohjeldamiseks mõeldud piiranguid. Kuna uute nakkusjuhtumite arv on suurenenud enamasti välismaalt tulijate arvelt, siis on plaanis suunata kõik kõrge viirusetasemega riikidest saabuvad lennureisijad kohustuslikku karantiini. Tänaseni puuduvad aga lennujaamas Soome saabuvatele reisijatele suunatud koroonapiirangud – juhiseid antakse erinevaid ning nende järgimist ei kontrollita mingil moel, kirjeldab Helsingin Sanomate korrespondent, kes külastas teisipäeva hommikul lennujaama.

«Kui keegi maksab, siis võtan takso, aga muidu lähen ikka rongiga. Ma isiklikult ei saa kogu sellest asjast aru,» lausus Rootsi lennult tulnud reisija, kellel olid käes lennukist saadud paberid soovitustega karantiini jäämise ning taksoga koju sõitmise kohta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles