Ekspert annab nõu: kuidas koostada isiklikku enesehoolitsuse nimekirja

PM Tervis
Copy
Konkreetne enesehoolitsuse tegevuste nimekiri peegeldab inimese vajadusi, harjumusi ja aega. Selle koostamine võtab vähe aega, kuid see võib olla pikas perspektiivis seda väärt.
Konkreetne enesehoolitsuse tegevuste nimekiri peegeldab inimese vajadusi, harjumusi ja aega. Selle koostamine võtab vähe aega, kuid see võib olla pikas perspektiivis seda väärt. Foto: Shutterstock

Kuna inimeste vajadused enesehoolitsuse puhul on väga erinevad, siis pole olemas kõigi jaoks seda ühte ja õiget sobivaimat tegevuste nimekirja. Healthline võttis ühendust professionaalse nõustaja P. Jeremy Dewga, et teada saada, millest võiks oma isiklikku enesehoolitsuse tegevuste nimekirja koostades lähtuda.

«On oluline mõelda, millised vajadused pole praegu kaetud ning milline enesehoolitsus nende vajadustega tegelemiseks sobida võiks,» selgitab Dew. Konkreetne enesehoolitsuse tegevuste nimekiri peegeldab inimese vajadusi, harjumusi ja aega. Selle koostamine võtab vähe aega, kuid see võib olla pikas perspektiivis seda väärt.

Enne enesehoolitsuse üksikasjadesse sukeldumist on töötava plaani koostamisel abiks järgmised küsimused:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles