Soome võtab piiril kasutusele koroonafoorid

PM Tervis
Copy
Koroonareeglite teavitamise tõhustamiseks on Soome tervise- ja heaoluinstituudil valmimas n-ö koroonafoorimudel, mis illustreerib koroonaviiruse meetmeid eri riikidest saabuvatele reisijatele. Oranžist ja punasest riigist Soome saabujatele soovitatakse vabatahtlikku karantiini ning neile võib teha ka tervisekontrolli.
Koroonareeglite teavitamise tõhustamiseks on Soome tervise- ja heaoluinstituudil valmimas n-ö koroonafoorimudel, mis illustreerib koroonaviiruse meetmeid eri riikidest saabuvatele reisijatele. Oranžist ja punasest riigist Soome saabujatele soovitatakse vabatahtlikku karantiini ning neile võib teha ka tervisekontrolli. Foto: Shutterstock

Soome valitsuse tänasel pressikonverentsil arutasid siseministeerium, sotsiaal- ja tervishoiuministeerium ning riiklik tervise- ja heaoluinstituut (THL) koroonaviiruse epideemia vastu võitlemise võimalusi piiripunktides ning THL-i loodud valgusfoori mudelit.

Sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi eksperdi Lasse Ilkka sõnul jaguneb piiripunktides toimuv kontroll kolme valdkonda: terviseohutus lennujaamades, kontrollivad sadamaoperatsioonid ja maismaapiiripunktides inimeste teavitamine ja testimine.

Koroonareeglite teavitamise tõhustamiseks on tervise- ja heaoluinstituudil (THL) valmimas n-ö foorimudel, mis illustreeriks koronaviiruse meetmeid eri riikidest saabuvatele reisijatele. Ilkka sõnul tehakse esmalt igat tüüpi piiripunktide jaoks ühine mudel.

Oranžist ja punasest riigist Soome saabujatele soovitatakse vabatahtlikku karantiini. Samuti võib kontrollida nendest riikidest Soome saabuvate inimeste tervislikku seisundit. Soome, Eesti, Läti ja Ungari kuuluvad roheliste riikide hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles