Eesti neiu jagab oma lühifilmis kogemust söömishäirega

PM Tervis
Copy
Laura Maria Kuur enda tehtud lühifilmis «Suled silmas».
Laura Maria Kuur enda tehtud lühifilmis «Suled silmas». Foto: Kuvatõmmis/Youtube

19-aastane Laura Maria Kuur avaldas oma Youtube'i kontol autobiograafilise lühifilmi «Suled silmas», kus jagab kogemusi ja tundeid seoses söömishäiretega.

«Soovisin vaataja filmi kaudu viia läbi minu kaheksa aasta pikkuse söömishäirete teekonna ja tuua avalikkuse ette söömishäirete tōsisuse. USA Riikliku söömishäirete ühingu andmetel kannatab söömishäirete all kuni 70 miljonit inimest terves maailmas (nii mehed kui ka naised). See on umbes 54 korda suurem arv kui terve Eesti rahvastik! Söömishäired ei ole lihtsalt elustiili ja toitumise valik, vaid tõsised bioloogiliselt mõjutatud vaimsed haigused! See lühifilm on mulle väga hingelähedane ja loodan, et peale selle vaatamist mõistate ja saate teada natuke rohkem söömishäirete reaalsusest,» räägib Laura.

Lühifilm on palju kiidusõnu saanud. «Väga ilus lühifilm! Ka mina pole oma kehaga rahul, teised küll ütlevad, et mul pole midagi viga ega ole paks jne. Kuid ise ma seda kahjuks ei näe, vaid näen endas vigu. Aga sellest hoolimata, püüan siiski ise sellega toime tulla ja need mõtted peast visata, mis on vahel üsna häirivad,» kirjutab üks vaataja. 

«Väga aus ja armas video. Nüüd ma isegi lõpuks mõistan, et see, mida aasta tagasi üritasin endaga teha, polnud okei, aga õnneks ei läinud asjad väga kaugele, kuna sain abi,» kirjutab teine vaataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles