Eestis on koroonaviiruse ohutunnetus oluliselt tõusnud

PM Tervis
Copy
Abja-Paluoja.
Abja-Paluoja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Koroonaviirusesse nakatumiste arvu kasv on inimesed taas haigestumise võimalikkust enam teadvustama pannud. Augustis tõusis oluliselt inimeste ohutunnetus koroonaviiruse leviku suhtes. 

Kui veel juulis arvas 17 protsenti elanikest, et olukord on endiselt kriitiline ning vale käitumine võib esile tuua viiruse leviku uue tõusu, siis praeguseks jagab seda seisukohta 37 protsenti elanikest, selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel Turu-uuringute ASi 14.–17. augustil tehtud küsitlusest.

Ligi 60 protsenti Eesti elanikest oleks nõus laskma end Covid-19 vastu vaktsineerida, juhul kui vaktsiin kättesaadavaks saab, sealjuures 34 protsenti laseks end vaktsineerida ka sel juhul, kui vaktsiin on tasuline, ning 26 protsenti juhul, kui saab vaktsiini tasuta. 21 protsendil vastanutest puudus vaktsineerimise osas veel kindel seisukoht. Samas 19 protsenti elanikest ei sooviks lasta end vaktsineerida. Peamise põhjusena toodi usalduse puudumist uue vaktsiini suhtes (ohutuse, tõhususe või muu taolise omaduse pärast).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles