Haigekassa kuulutas välja 300-miljonilise eriarstiabi riigihanke (1)

BNS
Copy
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Liis Treimann

Haigekassa kuulutas esmaspäeval välja eriarstiabi riigihanke, milles lepingute periood on viis aastat ja rahaline maht kokku ligi 300 miljonit eurot ehk ligi seitse protsenti kogu Eestis pakutavast eriarstiabi mahust. 

Haigekassa eriarstiabi hange on suunatud erasektoris eriarstiabi osutavatele teenusepakkujatele ning pakkumusi saab teha 30. oktoobri keskpäevani. 

Haigekassa partnersuhtluse osakonna juhataja Marko Tähnas ütles, et eelmise hankega võrreldes alustas haigekassa sel korral hanget varem ning uued lepingud peavad saama sõlmitud 1. oktoobriks 2021. Uued lepingud kehtivad varasema kolme aasta asemel viis aastat.

Tähnas toonitas, et hange on sel korral eriala- ja maakonnapõhine. «Ehk kui keegi soovib osaleda samal erialal, aga mitmes maakonnas, tuleb hankedokumentatsioon esitada iga maakonna kohta eraldi. Sama kehtib ka erialade kohta,» täpsustas ta.

Lepingu mahtu saab igal aastal kuni 20 protsenti suurendada. Selleks hindab haigekassa lepingu täitmist, esmaste vastuvõttude arvu ja ravi korraldust. Tähnas rõhutas, et haigekassa erasektorist soetatav eriarstiabi on täiendav võimalus haiglates pakutavale eriarstiabile ehk lõviosa eriarstiabist hange ei puuduta.

Hanke kohta korraldatakse 15. septembril digikanalite kaudu ka infopäev.

Haigekassa ennetuse ja õenduse hanked kuulutatakse välja septembri keskpaigas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles