Rannahooaeg on lõppenud: enim abi vajasid uppumisohtu sattunud lapsed

PM Tervis
Copy
Mitmel korral tuli vetelpäästjatel randa tagasi tuua lapsed, kes olid täispuhutava vahendiga kaldast kaugele triivinud või sattunud vette mänguhoos ega osanud ujuda. Paljud lastega seotud juhtumid jääksid olemata, kui lapsevanemal jaguks lapsele rohkem silmi.
Mitmel korral tuli vetelpäästjatel randa tagasi tuua lapsed, kes olid täispuhutava vahendiga kaldast kaugele triivinud või sattunud vette mänguhoos ega osanud ujuda. Paljud lastega seotud juhtumid jääksid olemata, kui lapsevanemal jaguks lapsele rohkem silmi. Foto: Shutterstock

Lõppenud rannahooaeg pakkus G4S rannavalvuritele ohtralt tööd, kuna ilusat rannailma jagus igasse suvekuusse. G4S valvas rannaliste ohutust 21 rannas üle Eesti. Kokku päästeti uppumisohust kaheksa inimest, enamus neist lapsed. 

Mitmel korral tuli G4S rannavalvuritel randa tagasi tuua lapsed, kes olid täispuhutava vahendiga kaldast kaugele triivinud. Üks selline juhtum leidis aset 10. juunil Pärnu rannas, kui kaks 6–7-aastast tüdrukut täispuhutava kummipaadiga kaldast liiga kaugele liikusid.

Teine sarnane juhtum oli 21. juunil Pühajärve ääres, kus poide piiri ületanud 7-aastane poiss libises ujumisrõngast läbi. Rannavalvur aitas ta oma paati ja tõi kaldale. 

Anne kanalis tõid G4S vetelpäästjad 27. juunil veest välja ujumisega hätta jäänud 5-aastase poisi, kelle ema oli juhtunu ajal poes ja palunud tuttaval last vaadata.

Verevi rannas sattusid 2. juulil mänguhoos väikese vahega sügavasse vette kaks teismelist, kes ei osanud ujuda. Ühe veest välja toodud poisi tervislik olukord oli hea ning ta ei vajanud esmaabi. Teisele poisile tõttasid appi nii vetelpäästja kui ka rannakülastajad. 16-aastane Otto leidis ja tõi pinnale teadvuse kaotanud noormehe, kelle kiirabi viis kriitilises seisundis kaasa.

4. juulil sai viga Tamula järves vette hüpanud tüdruk, kellele rannavalvurid kiirelt abi osutasid. 17. augustil hüppas Emajões peaga vastu põhja noormees, kes seni oli harjunud sügavas järvevees hüppeid tegema. Mõlemad juhtumid lõppesid hästi ning hiljem tuldi rannavalvureid abi eest tänama.

Lõuna piirkonna rannavalve juht Argo Raag paneb südamele, et peaga ees vette hüpates tuleb veekogu väga hästi tunda ning veekogu peab olema sügav.

Sadakond G4S vetelpäästjat hoidsid juuni algusest kuni augusti keskpaiga või lõpuni rannalistel silma peal 21 supelrannas Tallinnas, Tartus, Võrus, Otepääl, Elvas, Põlvas, Türil, Viljandis, Tõrvas, Paides, Haapsalus ja Pärnus.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles