Erik Orgu 10 soovitust: kuidas sügise saabudes kaalu langetada

PM Tervis
Copy
Kohe hommikul võiksid minna liikuma.
Kohe hommikul võiksid minna liikuma. Foto: Shutterstock

Suve lõpuks võib olla lisandunud mitu kilo, kuna treeningutesse on jäänud paus ja toitumine olnud vabam, või pole soovitud kaalulangetus toonud tulemusi. Toitumisnõustaja Erik Orgu annab kümme nippi, mis aitavad sügisel kaalu langetada.

Mine kohe pärast ärkamist jalutama

«Alusta oma hommikut kiirkõnniga — lihtsalt 10 minutit ühes suunas ja siis sama tee tagasi. Vali erinevaid marsruute, siis on lihtsam hommikusest rutiinist kinni pidada ja kõndimine ei muutu igavaks. Joosta ei soovita, aga kui soov rohkemaks, siis sörgi.

Hommikune kõnd on hea vahend distsipliini treenida. Kui oma kõnnilt naased, anna kehale midagi maitsvat ja toitvat.»

Liigu jalgsi

«Kui oled puhkusel, siis liigu võimalikult palju jalgsi. Kasuta oma keha transpordivahendina. Kui õhtul tunned, et oled väsinud, siis järelikult oled kaloreid kulutanud ja seeläbi keharasva põletanud. Enne jalutamist söö tervislik toidukord ja võta kaasa tervislik vahepala — selleks sobivad hästi näiteks banaan ja mandlid,» soovitab toitumisnõustaja.

Intervalltrenn kõndides

«Külastades mõnda paika turistina, liigu külastatavate vaatamisväärsuste vahel jalgsi ning tee seda tempokalt. Kui oled vaatamisväärsuse juures, siis võta aeg maha, puhka, vaata, naudi ja ära unusta vahepala kaasa võtta.»

Soeta endale kodused treeningvahendid

«Näiteks kummilindid (väga hea on ringikujuline kummilint). Nendega on võimalik terve keha lihaseid treenida — seda igal ajal ning igas kohas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles