WHO kinnitas tõhusa Covid-19 ravimeetodi

PM Tervis
Copy
Teadlased kinnitasid steroidide tõhusust raskelt haigete COVID-19 patsientide ravis. Uuringutulemuste põhjal vähendab steroidravi koroonahaigete suremust keskmiselt 20 protsenti. Maailma Terviseorganisatsioon andis välja uued ravijuhised, milles soovitab steroidide kasutamist raskete ja kriitiliste haigete raviks.
Teadlased kinnitasid steroidide tõhusust raskelt haigete COVID-19 patsientide ravis. Uuringutulemuste põhjal vähendab steroidravi koroonahaigete suremust keskmiselt 20 protsenti. Maailma Terviseorganisatsioon andis välja uued ravijuhised, milles soovitab steroidide kasutamist raskete ja kriitiliste haigete raviks. Foto: Niall Carson/pa/scanpix

Seitse kuud pärast koronaviiruse kriisi algust on teadlased kinnitanud võimsa ravimi tõhusust võitluses Covid-19ga. Hiljutised rahvusvahelised uuringud on näidatud, et soodsad ja laialdaselt kättesaadavad steroidravimid vähendavad raskelt haigete patsientide suremust. WHO tegi vastavad täiendused ka koroonahaigete ravijuhendisse.

Paljud koroonaviirusega nakatunud patsiendid ei sure mitte viiruse tõttu, vaid organismi ülereageerimisest nakkusele. Uus rahvusvaheline teadustöö sisaldab kolme uuringut ja seitsme kliinilise testi koondandmete analüüsi, mis kinnitasid, et sellised steroidid nagu deksametasoon, hüdrokortisoon ja metüülprednisoloon võivad organismi immuunsüsteemi mõjutades vähendada raskelt haigete suremust.

Tulemused olid nii kõnekad, et Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) andis välja uued ravijuhised ning soovitas steroidide kasutamist raskete ja kriitiliste haigete raviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles