Venezuela otsib Venemaa koroonavaktsiini jaoks katsejäneseid

PM Tervis
Copy
Venezuela president Nicolás Maduro kutsus venezuelalasi üles osalema Venemaa koroonavaktsiini katsetustes. President lubas olla esimene viiesajast katsealusest, keda Sputnik V-ga vaktsineeritakse. Paar päeva tagasi tehtud kordusüleskutses ta enam enda osalust ei maininud, vaid agiteeris rahvast aktiivsemale vaktsineerimisele. Pildil peab president rahvuskaardi 83. aastapäeva pidustustel sõjaväelastele kõnet, 4. augustil 2020.
Venezuela president Nicolás Maduro kutsus venezuelalasi üles osalema Venemaa koroonavaktsiini katsetustes. President lubas olla esimene viiesajast katsealusest, keda Sputnik V-ga vaktsineeritakse. Paar päeva tagasi tehtud kordusüleskutses ta enam enda osalust ei maininud, vaid agiteeris rahvast aktiivsemale vaktsineerimisele. Pildil peab president rahvuskaardi 83. aastapäeva pidustustel sõjaväelastele kõnet, 4. augustil 2020. Foto: MIRAFLORES PALACE/via REUTERS/Scanpix

Venezuela president Nicolás Maduro teatas, et palub vabatahtlikel katsetada Venemaa väljatöötatud COVID-19 vaktsiini, vahendab BBC.

11. augustil registreeris Venemaa esimesena koroonaviiruse vastase vaktsiini. Maailma terviseeksperdid on korduvalt tõstatanud küsimuse vaktsiini ohutuse ja tõhususe kohta, kuna puuduvad andmed selleks vajalike tuhandete inimestega tehtavate kliiniliste testide läbimise kohta. Pärast seda, kui Venemaa teatas Sputnik V registreerimisest, õnnitles hr Maduro riiki suure saavutuse puhul. Venemaalt miljardeid dollareid laene saanud Venezuela valitsus ütles, et ollakse nõus kliinilistes uuringutes osalema 500 vabatahtlikuga. Paar päeva tagasi esitas president rahvale kordusüleskutse, mis viitab sellele, et vabatahtlikke on veel puudu.

Venezuelas on registreeritud alla 50 000 koroonaviiruse juhtumi ja 381 surmajuhtumi, mis on palju vähem kui teistes piirkonna riikides. Immunoloogide sõnul võib tegelik arv olla aga märgatavalt suurem, kuna paljusid venezuelalasi ei testita häbimärgistamise kartuses pärast seda, kui valitsus süüdistas riiki tagasipöördujaid COVID-19 levitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles