Päike ei leevenda COVID-19-ga kaasnevat närvipinget – õpetajad on depressioonis

PM Tervis
Copy
Málaga õpetajad mõõdavad kooliaasta alguse eel laudade vahelist kaugust, et järgida koroonaviiruse tõkestamiseks seatud distantsireegleid. Hiljutises uuringus ilmnes, et üle poolte õpetajatest tunneb algava kontaktõppe pärast ärevust ning on kurnava poolaasta järgselt masenduses.
Málaga õpetajad mõõdavad kooliaasta alguse eel laudade vahelist kaugust, et järgida koroonaviiruse tõkestamiseks seatud distantsireegleid. Hiljutises uuringus ilmnes, et üle poolte õpetajatest tunneb algava kontaktõppe pärast ärevust ning on kurnava poolaasta järgselt masenduses. Foto: Lex Zea/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hispaanias ja Ameerika mandril olevates hispaaniakeelsetes riikides tehtud uuring Covid-19 mõjust tööealiste inimeste vaimsele tervisele näitas, et 54 protsendil õpetajatest on depressioon või ärevushäire, vahendab Olive Press.

Sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse direktori Carmen Rodrigueze sõnul on koroonaviiruse levikuga seonduv tekitanud paljudel inimestel vaimse tervise hädasid – eriti raskelt mõjub see inimestele, kes peavad töökeskkonnas kokku puutuma igapäevaselt muutlike oludega ning suurenenud nakkusohuga.

Uuringust selgus, et õpetajatele tekitavad enim probleeme unehäired (90%), närvilisus ja pinge (89,5%), peavalu (79,2%), sooritusvõime alanemine (62,9%) ja ilma füüsilise pingutuseta tekkiv hingetuse tunne (52,1%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles