Rahalised raskused kasvatavad oluliselt enesetapukatsete riski

PM Tervis
Copy
Kuigi COVID-19 üleüldine tervisemõju on endiselt teadmata, siis on kindel, et mida kauem nakkused levivad, seda tõenäolisemalt on rohkem inimesi, kes kogevad töö peatamise ja segamise tõttu olulisi finantsilisi raskusi,
Kuigi COVID-19 üleüldine tervisemõju on endiselt teadmata, siis on kindel, et mida kauem nakkused levivad, seda tõenäolisemalt on rohkem inimesi, kes kogevad töö peatamise ja segamise tõttu olulisi finantsilisi raskusi, Foto: Shutterstock

Finantsilised raskused, nagu suured võlad, madal sissetulek ja töötus, on seotud enesetapukatsetega. Seetõttu tuleks neid vaimse tervise sekkumisi hinnates võtmeteguritena silmas pidada, selgub uuest Duke’i ülikooli meditsiinikooli uuringust.

Kuna uuring tehti enne koroonaviiruse pandeemiat, on leiud viiruse leviku tõttu tekkinud majanduslanguses eriti olulised.

«Meie uuring näitab, et rahaga seotud stressoritel on enesetappudes oluline roll ning seda tuleb tunnistada ja hinnata Covid-19 tekitatud pretsedenditu rahalise ebastabiilsuse kontekstis,» ütles Duke'i ülikooli psühhiaatria ja käitumisteaduste professor Eric Elbogen ning ajakirjas American Journal of Epidemiology ilmunud uuringu peamine autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles