Abivalmis inimesed on oodatud verd loovutama uhiuues doonorikeskuses

PM Tervis
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaigla avas uhiuue doonorikeskuse Ülemiste City linnaku Tervisemajas (Valukoja 7) esimesel korrusel. Keskus on ühistranspordiga kergesti ligipääsetav; maja juures on ka parkimisvõimalus. Verd loovutama on oodatud terved, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluvad inimesed vanuses 18–60 eluaastat.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla avas uhiuue doonorikeskuse Ülemiste City linnaku Tervisemajas (Valukoja 7) esimesel korrusel. Keskus on ühistranspordiga kergesti ligipääsetav; maja juures on ka parkimisvõimalus. Verd loovutama on oodatud terved, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluvad inimesed vanuses 18–60 eluaastat. Foto: Shutterstock

Iga aastaga on doonorite arv tasapisi kasvanud, kuid selleks, et ka edaspidi õnnestuks kriise ennetada, vajab verekeskus pidevalt nii uusi kui ka püsidoonoreid. Alates 15. septembrist on vereloovutajad oodatud uhiuude doonorikeskusesse, mis asub kergesti ligipääsetavas Ülemiste City linnaku Tervisemajas. 

Doonorikeskuse uue asukoha valikul lähtuti eeskätt doonorite vajadustest. Sealhulgas mängisid olulist rolli ligipääsetavus ühistranspordiga, parkimisvõimaluste olemasolu ning hea asukoht Tervisemaja esimesel korrusel. «Ülemiste Tervisemajas on ühe katuse alla koondunud tervisevaldkonna tippspetsialistid. Ülemiste City linnak on kiirelt arenev äripiirkond, kus töötab, õpib ja elab palju praegusi ning loodetavasti ka uusi doonoreid,» selgitas asukoha valikut verekeskuse juhataja Ave Lellep.

Ülemiste Doonorikeskuses rakendatakse esimestena Eestis doonorite teenindamisel personaalsemat lähenemist – võimalusel teenindab doonorit meditsiinilisest läbivaatusest kuni verevõtmiseni üks õde.

DoonoriFoorum sulges oma uksed 8. septembril, kuid kesklinna doonoritel muretsemiseks põhjust ei ole. Verekeskus hakkab edaspidi kesklinna piirkonda rohkem väljasõite korraldama, mille kohta leiab infot nii Verekeskuse kodulehelt kui Facebooki lehelt. 

Ülemiste Doonorikeskusesse, mis on avatud E–R kell 9.00–17.00, on oodatud doonorid, kes soovivad tulla täisvereloovutusele. Doonorid saavad Tervisemajja tulla ühistranspordiga või parkida majaesises parklas parkimiskellaga kaks tundi tasuta. Kuidas kohale tulla, saab vaadata siit.

Doonoriks on oodatud terved, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluvad inimesed vanuses 18–60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe peab olema minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva. 

Kindlasti palume eelnevalt broneerida aeg vereloovutusele verekeskuse kodulehel www.verekeskus.ee, kust leiab täiendavat informatsiooni ka verevarude ja korduma kippuvate küsimuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles