Oktoobris toimub Eestis virtuaalne vaimse tervise mess

PM Tervis
Copy
Messi juhib saatejuht Urmas Vaino.
Messi juhib saatejuht Urmas Vaino. Foto: Tairo Lutter / Postimees

10. oktoobril on kogu maailmas vaimse tervise päev. Seekord on fookus vaimse tervise väljakutsetel COVID-19 kriisis. Eestis jagavad sel päeval vaimse tervise spetsialistid eestimaalastele oma teadmisi ja praktilisi näpunäiteid, vastavad küsimustele ja viivad läbi töötubasid virtuaalsel messil «Püsime koos!».

Vaimse tervise päeva mess on kõigile tasuta ning kergesti leitav erinevatel Eesti meediakanalitel ning VATEK-i (Eesti vaimse tervise ja heaolu koalitsioon) kodulehel. 

Praegu on aeg tegutseda targalt ja hoida end vaimselt parimas võimalikus vormis. COVID-19 ohustab küll ennekõike meie füüsilist tervist, kuid suure surve all on ka vaimne tervis. Pidev valveseisund võimaliku nakkusohu tõttu, ärevus tuleviku pärast, mure lähedaste tervise pärast, hirm majandusliku ja sotsiaalse olukorra tõttu on vaid mõned märksõnad, millega meil rinda pista tuleb. Ometi on võimalik end stressi suhtes vastupidavaks muuta ja kui vaimse tervise probleemid on juba ilmnenud, siis abi saada.

Vaimse tervise päeva messil selgubki, kuidas jääda rahulikuks pingelises olukorras, kuidas toetada ennast ja teisi perekonnas ja töökohal, kuidas ilmutab end vaimse tervise probleem ning mida sellisel juhul teha. Messi juhib saatejuht Urmas Vaino ning oma kogemusi jagavad tuntud inimesed. Messil on avatud ka võimalus spetsialistidega personaalselt kirjutada, küsimusi küsida ning vaimse tervise abi pakkuvate organisatsioonidega tutvuda. 

Lisaks virtuaalsele konverentsile toimuvad erinevad tasuta töötoad terve vaimse tervise kuu ehk oktoobrikuu jooksul kõigis maakondades. Töötoad on plaanitud reaalsete kohtumistena. Vaimse tervise päeva ja kuu sündmuste eest vastutab VATEK ning kõik konverentsil osalevad spetsialistid kuuluvad VATEK-i liikmesorganisatsioonidesse, mis tagab nende usaldusväärsuse ja professionaalsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles