Murelik pereema: kool nõuab koroonatesti tulemusega paberit, mida ei ole kuskilt võtta

PM Tervis
Copy
Koroonasügisel on kerkimas järjest enam päevakorda mitmed laste kooliskäimisega seotud teemad.
Koroonasügisel on kerkimas järjest enam päevakorda mitmed laste kooliskäimisega seotud teemad. Foto: Shutterstock

Toimetusse pöördus murelik pereema Imbi Tartust, kelle poeg saadeti koolist koju, kui ta oli seal mõned korrad köhatanud. Nüüd on koolipinki naasmine takistatud, kuna pereema tegi testimiskeskusest tulnud ainsa kõne ajal parasjagu tööd, telefonikõnele jäi vastamata ja sinna tehtud kõnedele ei vastata. Haridusasutus aga negatiivse koroonaproovi tulemuseta õpilast tagasi ei luba. 

«Poeg oli eelmise esmaspäeval õhukeselt riides. Sadas vihma, ta külmetas ära. Teisipäeval köhatas koolis mõned korrad, saadeti koju, kuna ka kurk oli punane,» räägib Imbi. Neljapäeval saadi perearstile, kes kirjutas saatekirja koroonaproovile. 

Kui Imbi oli testimiskeskusest tuleva kõne kogemata maha maganud, helistas ta tagasi. «Seda, et kõnekeskusest tehakse vaid üks kõne, perearst mulle ei öelnud, seda sain teada hiljem perearstist sõbranna käest. Samas, kooli ei taheta last enne, kui test tehtud,» on Imbi nõutu.  

«Minu poja klassist on nädala jooksul koju saadetud 8 last. Varsti on koolid sellise suhtumisega kõik jälle e-õppel, kuigi lastel pole häda midagi, istuvad vaid poole ööni arvuti taga mänge mängides, veidi köhatades ja mõni ehk nina luristades ja kõik ilma palavikuta. Nagu ühtegi teist haigust ilmas enam olemas ei olekski,» lisab Imbi. 

Pereema ütleb, et perekonnas ei ole olnud ühtegi teadaolevat kokkupuudet koroonahaigega ega ka koroonahaige kontaktsega, HOIA-äpid töötavad kõigil ja ka sealt ei anna mitte kellelgi hoiatust. «Kui laps oleks ikka koroonas olnud, siis tänaseks oleks kogu meie perekond haige – kokku 8 inimest – ja lisaks ka mõned sugulased ning vähemalt 20 minu klienti ning umbes samapalju kolleege,» juurdleb Imbi. «Kui oleks olnud ikka koroona, ei oleks ehk perearst määranud raviks kurguaerosooli ja imemistablette, ma tahan uskuda, et ikka korralik ravi oleks peale pandud. Või täna ravitaksegi koroonat imemistablettidega?»

Imbi juhib tähelepanu veel ühele teravalt tõstatunud vastuolule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles