Koroonatesti tegemiseks ei pea oma perearsti poole pöörduma (3)

PM Tervis
Copy
Kaitserõivastes tervishoiutöötaja koroonaproovi võtmas
Kaitserõivastes tervishoiutöötaja koroonaproovi võtmas Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Sügisene külmetushaiguste hooaeg alles algab, kuid juba on paljud segaduses, kas minna kriipiva kurgu või kergelt nohuse ninaga koroonatesti tegema või mitte – seda enam, et sageli lähevad need vaevused paari päevaga üle.

«Kui inimene on raskesti haige, siis ta peab kindlasti jääma koju, aga koroonaparadoks on, et see võib väljenduda ka väga kergel viisil,» rääkis perearstide seltsi juht Le Vallikivi «Aktuaalsele kaamerale» ning lisas, et kui tekib kahtlus, tuleb igal juhul võtta ühendust perearstikeskusega. Kui inimene tunneb ennast haiglaselt ja avaldunud on külmetushaiguse sümptomid, siis on soovitatav kohe haiguse alguses test ära teha, et võimaliku nakkuse korral jääks lähikontaktsete ring võimalikult väikeseks.

Perearstid on kokku leppinud, et koroonakahtlusega patsient võib koroonatesti tegemiseks vajaliku saatekirja saamiseks pöörduda lähima perearsti poole ning ta ei pea hakkama haigena sõitma teise Eesti otsa oma arsti juurde. Kui on äärmine vajadus koroonatesti saatekirja saamiseks nädalavahetusel, siis on selleks võimalus, helistades perearsti nõuandetelefoni lühinumbril 1220 või lauatelefonil +372 634 6630.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles