Apteekidest leiab jätkuvalt ka tolmumaske

PM Tervis
Copy
Valik enesekaitsevahendeid koroonaviiruse leviku vältimiseks.
Valik enesekaitsevahendeid koroonaviiruse leviku vältimiseks. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Koroonaviiruse levides on inimesed hakanud taas rohkem kaitsemaske ostma, ent valik ja hinnad on erinevad ning meditsiiniliste maskide kõrval on jätkuvalt müügil ka kehvema kaitsega tavalised ühekordsed maskid ehk nn tolmumaskid, vahendab ERR.

«Maskid jaotuvad vastavalt filtreerimisvõimele. On FFP-2 kaitsemärgisega maskid, need filtreerivad õhust 95 protsenti peenematest osakestest, mille suurus on 0,3 mikromeetrit ja enam,» tutvustas Apotheka proviisor Marita Klaasen meditsiinilisi maske ning lisas, et FFP3 kaitsemärgisega kirurgilised maskid filtreerivad õhust peeneid osakesi kuni 99 protsenti ja selliseid maske võib kanda kuni kaheksa tundi.

Kasvanud nõudluse tõttu aga neid kõige tõhusamaid maske praegu müügilt ei leia, küll aga müüakse jätkuvalt niinimetatud tolmumaske, mis vastavad kaitsemärgisele FFP-1 ja peavad kinni kuni 80 protsenti peentest osakestest.

«Tavalised ühekordsed maskid samamoodi ju mingil määral vähendavad nakatumist, aga ikkagi need meditsiinilised maskid kaitsevad rohkem,» tunnistas Klaasen.

Südameapteegi e-poest leiab müügilt kahed maskid, millest ühedki pole meditsiinilised ja on mõeldud vaid lühiajaliseks kandmiseks ning Benu apteegis vahetatakse teisipäevast müüdavad maskid välja ja seni müügil olnud maskid tagastatakse tootjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles