Eesti koroonanakatumiste esirinnas on Jõhvi ja Kohtla-Järve piirkond

PM Tervis
Copy
Terviseamet paneb lastevanematele südamele, et kui klass või õpilane on määratud koduõppele, siis tähendab see seda, et laps on sel ajal kodus isolatsioonis ja teda ei saadeta huviringi, õue sõpradega mängima ega mujale vaba aega veetma. Illustratiivsel pildil Jõhvi Apollo Kino avamine 10. juulil 2020.
Terviseamet paneb lastevanematele südamele, et kui klass või õpilane on määratud koduõppele, siis tähendab see seda, et laps on sel ajal kodus isolatsioonis ja teda ei saadeta huviringi, õue sõpradega mängima ega mujale vaba aega veetma. Illustratiivsel pildil Jõhvi Apollo Kino avamine 10. juulil 2020. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Viimase 14 päeva haigestumusnäitaja 100 000 inimese kohta on Ida-Virumaal 90, üle-riigiline näit aga 30,85. Terviseameti sõnul on lähinädalatel kõige olulisem see, et peatada suurem levik haridusasutustes, kuhu toovad koroonaviirust nii õpilased kui ka töötajad.

Kuigi kõige rohkem on Ida-Virumaal koroona levikuga hädas Jõhvi ja Kohtla-Järve, ulatub viiruse mõju ka kaugemale – esmaspäeval otsustas 267 õpilasega Sillamäe gümnaasiumi juhtkond, et kahel kooliõpilasel tuvastatud koroonaviiruse leviku takistamiseks ollakse kuu lõpuni distantsõppel.

«Kogemus näitab, et kui klass läheb distantsõppele, siis koroonaviiruse levitamine lõpeb,» rääkis Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva ERR-ile ja seega ei näe linna juhid vajadust koolide kaupa õpilasi koduõppele saata.

«Kahjuks tõesti sügis tuleb ja kui tavasügisel on nohu tavapärane haigus, siis sel sügisel ei tohiks ta olla tavapärane haigus – inimene peab jääma siis koju, kui tal on nohu ja kurk kähe, vaatamata sellele, et tal näiteks palavik ei pruugi tõusta,» selgitas Terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles