Kiik: isolatsioonipiirangud Eestist madalama nakatumisnäitajaga riikidele on mõttetud (2)

PM Tervis
Copy
Sotsiaalministri arvates tuleb ajale jalgu jäänud lennupiirangud üle vaadata ning isolatsiooninõuded siduda koefitsendiga Eesti keskmisest nakatumisnäitajast. Pildil Tallinna lennujaam.
Sotsiaalministri arvates tuleb ajale jalgu jäänud lennupiirangud üle vaadata ning isolatsiooninõuded siduda koefitsendiga Eesti keskmisest nakatumisnäitajast. Pildil Tallinna lennujaam. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaalminister Tanel Kiik leiab, et teisipäeval valitsuses arutusele tulevad lennupiirangud on selgelt ajale jalgu jäänud ning ei ole mingit mõtet piirata lennuliiklust riikidele, kus on Eestist madalamad koroonaviirusega nakatumise näitajad, vahendab ERR

«Võtame riigi, kus on näitaja 20, siis peab inimene jääma eneseisolatsiooni olukorras, kus Eestis on see 30 juures. Siin tuleb olla teaduspõhine ja ma tean, et ka teadusnõukoda toetab sarnast lähenemist, et võiks olla seotud Eesti näitajaga – ehk on üle Eesti näitaja, siis kehtib isolatsiooninõue ja kui alla, siis mitte,» rääkis sotsiaalminister «Vikerhommikus».

Kiik ütles, et mõistlikum oleks mitte paika panna konkreetset numbrit, mis üsna ruttu ajale jalgu jääb, vaid see peaks olema koefitsent Eesti keskmisest nakatumisnäitajast. Lisaks pidas minister väga tõenäoliseks, et lähiajal langetatakse Eestis isolatsiooniperiood 14 päevalt kümnele, kuna selle ajaga ilmneb üle 90 protsendi nakkusjuhtudest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles