PERH-i ülemarst: Ida-Virumaal võiks maskid kohustuslikud olla (1)

PM Tervis
Copy
Apteekides müüdavad meditsiinilised ja n-ö tolmumaskid on mõeldud ühekordseks kasutamiseks. Pärast ettevaatlikku näo eest eemaldamist tuleb mask kohe prügikasti visata. Pildil kasutatud kaitsemaskid prügikastis. 
Apteekides müüdavad meditsiinilised ja n-ö tolmumaskid on mõeldud ühekordseks kasutamiseks. Pärast ettevaatlikku näo eest eemaldamist tuleb mask kohe prügikasti visata. Pildil kasutatud kaitsemaskid prügikastis. Foto: Margus Ansu

Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst Peep Talving usub, et kõrge nakatumisnäitajaga Ida-Virumaal peaks kohustama inimesi avalikes ruumides maske kandma. Eesti arstide liidu juht Jaan Sütt peab aga tähtsamaks käte pesemist ja distantsi hoidmist, vahendab ERR.

Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst Peep Talving tuletas meelde, et maskid on olnud nakkuskontrolli alustalaks läbi saja aasta ning lisaks sellele vähendavad maskid uue hüpoteesi järgi ka õhust saadavat viiruse doosi.

Eesti arstide liidu president Jaan Sütt ütles, et ei näe siiski otsest vajadust maskide kohustuslikuks muutmiseks, kuna maskist võib ainult siis kasu olla, kui seda õigesti kasutatakse – viiruse leviku tõkestamiseks on olulisemad ikkagi haigena kodus püsimine, distantsi hoidmine ja käte pesemine.

Nii Talving kui Sütt peavad oluliseks inimesi maski kandmise suhtes harida: «Kui meil tõesti ongi ees mask, mis on viiruseosakestega väljastpoolt saastunud ja me võtame selle eest ära nii, et me toetame selle kuskile laua peale või taskusse või, veel hullem, anname selle kellelegi teisele äraviskamiseks, siis see ongi see koht, kus viirust reaalselt edasi kantakse. Maskid peavad olema ühekordseks kasutamiseks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles